Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 27. csütörtök, Olga, Liliána

Óvodás vendégek a XI. kerületi tűzoltóságon

Óvodák   |   2013, április 30 - 11:38
Nyomtatóbarát változatSend by email
A jó idő beköszöntével a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság elindította a 2013. évi óvodai programját. Az immáron hagyománnyá vált eseménysorozat keretein belül az óvodásoknak lehetőségük van arra, hogy szervezett keretek között látogatást tegyenek a kerületi tűzoltóságon.

Április 24-én a kerületi Zöld Csikó Óvoda Zöld csoportja volt kíváncsi az újbudai tűzoltók munkájára és látogatást szerveztek hozzájuk. A gyerekek látogatásuk nyitányaként Horváth Csaba tűzoltó őrmester Úrtól egy rövid előadást hallgattak meg a lánglovagok munkájáról, majd az udvaron magasba emelkedhettek a tűzoltóság emelő járművével és zárásként a sugárcsőt is használhatták.

 

A kicsik – programuk végeztével egy általuk készített füzetet ajándékoztak a fiúknak, mely a tűzoltóságról készített rajzokat tartalmazta. A látogatás végig kötelten és vidám hangulatban zajlott le, a gyerekek pozitív tapasztalatokkal telve hagyták el a laktanyát.

 

A XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek már egészen fiatal korban megismerkedhessenek a katasztrófavédelem és az annak integráns részét képező tűzoltóság munkájával, hiszen fontos, hogy érezzék a kicsik - a baj órájában számíthatnak a tűzoltókra.

 

(2013. 04. 30.)


További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

A zene mindenkié  

Folytatódott a több éves hagyomány, idén tavasszal is megtartották a Pető Zenedélutánt a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban a Villányi úton. A rendezvénysorozat mostani eseményén Oravecz György zongoraművész előadását élvezhették az intézmény mentoráltjai és az ország minden részéből érkező mozgássérült gyerekek.