Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 27. csütörtök, Olga, Liliána

Köztársasági érdemrendet kapott az iskolaigazató

Augusztusban a Farkasréti Általános Iskola igazgatóját, Fazekas Lászlót a Magyar Arany Érdemkereszttel tüntette ki Áder János köztársasági elnök a gyermekvédelem, valamint a közoktatás területén végzett kimagasló teljesítménye elismeréseként. Az intézményvezető arról mesélt, gyermekvédelemben szerzett tapasztalatai hogyan alakították az iskolai oktatásról alkotott elképzeléseit.

- Nagyon meglepett, hogy 170 ezer pedagógus közül éppen rám esett a választás - számolt be a jó hír fogadtatásáról Fazekas László, aki korábban 18 évig dolgozott a gyermekvédelemben. - A Róbert Károly körúti Gyermekotthonban, vagy a Budakeszi úti nevelőotthonban nagyon sok olyan programot hoztunk létre, amely azokban az időkben iránymutató volt. Valójában azt próbáltuk megmutatni a fiataloknak, hogy hogyan lehet tisztességesen boldogulni az életben - emlékezett vissza korábbi munkájára az igazgató.

 

Fazekas László szerint a legtöbbször nem a gyermek tehet rossz helyzetéről, ezért mindig meg kell nekik adni az esélyt a normális életre, és tudatni velük, hogy értékes emberek.

 

A pedagógus iskolaigazgatóként különösen jól hasznosította gyermekvédelmi tapasztalatait. - Az iskolában is minden gyereken próbálunk segíteni, nem törekszünk arra, hogy a problémás gyerekektől megszabaduljunk, hiszen ha szeretettel fordulunk feléjük, viszonozzák azt, és együttműködnek velünk. A Farkasréti iskola is arról lett ismert, hogy minden gyermeket megpróbálunk saját tehetsége szerint kezelni, megtalálni azt, amiben kiváló lehet, és azon a területen sikerélményhez juttatni - tette hozzá az igazgató.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 08. 27.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

A zene mindenkié  

Folytatódott a több éves hagyomány, idén tavasszal is megtartották a Pető Zenedélutánt a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban a Villányi úton. A rendezvénysorozat mostani eseményén Oravecz György zongoraművész előadását élvezhették az intézmény mentoráltjai és az ország minden részéből érkező mozgássérült gyerekek.