Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. szombat, Huba

Jubileum és ballagás a Szent Imre Gimnáziumban

A jól ismert ballagó dalokat énekelve járták végig a végzős diákok a Szent Imre Gimnázium tantermeit, hogy végleg búcsút vegyenek a szeretett intézménytől. A középiskola eközben egész évben 100 éves jubileumát ünnepli.

A jubileumi év alkalmával egymást érik az iskolában a megemlékezések, ünnepségek, országos és helyi versenyek. Az iskola igazgatója azt mondja, a ballagáskor az a legfontosabb, hogy milyen útravalóval bocsátják útjukra diákjaikat. - Egyházi katolikus iskolaként sokan hiszik, hogy konzervatív, életidegen nevelést valósítunk meg, holott ránk az ellenkezője igaz, mondja az igazgató, aki szerint modern szemlélettel, hithűséggel és szeretetteljes közegben tanítják a fiatalokat.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2013. 05. 06.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

A zene mindenkié  

Folytatódott a több éves hagyomány, idén tavasszal is megtartották a Pető Zenedélutánt a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban a Villányi úton. A rendezvénysorozat mostani eseményén Oravecz György zongoraművész előadását élvezhették az intézmény mentoráltjai és az ország minden részéből érkező mozgássérült gyerekek.