Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 27. hétfő, Hajnalka

Véget ért a Bölcsődék Hete

159 évvel ezelőtt április 21-én nyitotta meg kapuit az első magyar bölcsőde. Ezt a napot néhány éve hivatalosan is a Bölcsődék Napjává nyilvánították, amelyet idén először a kerületben egy egész hetes rendezvénysorozattal ünnepeltek meg.

Míg az intézmények elsősorban szórakoztató gyermekprogramokkal várták a kicsiket és szüleiket, addig az önkormányzatban szakmai előadásokat hallgathatott meg a közönség. Az önkormányzati vezetést Molnár László alpolgármester képviselte, aki a számok oldaláról ismertette a tényeket és vázolta fel a jövőbeni elképzeléseket. Mint mondta, tudják, hogy nagy az igény a férőhelyek bővítésére, ugyanakkor ezt teljes mértékben az önkormányzat nem tudja kielégíteni. Ezért szükséges a civil szféra bevonása is akiket pályázatokkal lehet segíteni.

LEGFRISSEBB
×

Rendőrségi nyílt napot tartottak az őrmezei iskolában  

Rendőrök tartottak bemutató foglalkozást az Áldozattok Napjához kapcsolódóan az Őrmezei Általános Iskola tanulóinak és a környékbeli óvodásoknak. A gyerekek öt állomáson hallhattak a rendőrségi nyomozás menetéről, a járőrök munkájáról.