Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. szerda, Piroska

Sportolási lehetőségek a multimédia világán keresztül

A Kerület Napja alkalmából idén is megrendezte az általános iskolásoknak szóló Multimédiás Versenyt az Újbudai Pedagógiai Iroda. A szabadidő hasznos eltöltésére, a sportolási és túralehetőségekre vonatkozó helyi vetélkedőn több tucat diák vett részt.

Érdekes és izgalmas multimédiás prezentációkat mutattak be a gyerekek a Kerület Napja alkalmából megrendezett idei multimédiás versenyen. A Kelenvölgyi Általános Iskola tanulóinak felkészítését Ruzsinszkyné Lukácsy Margit segítette. A tanárnő érdeklődésünkre elmondta, a diákok rendkívül kreatívnak mutatkoztak a pályamunkák elkészítésekor. Hégli Imre, az önkormányzat Környezetvédelmi Osztályának vezetője, a multimédiás verseny egyik védnöke a program előtt hangsúlyozta, Újbuda sokat tesz a kerület környezetvédelme érdekében, a gyerekek ötletei pedig nagyban segítik ezt a munkát, hiszen sok esetben az ő felvázolt vágyaik mutatják meg a helyhatóságnak a lehetőségeket.

– Újbuda a főváros első számú “futókör-bajnoka” – emlékeztette a jelenlévőket ünnepi beszédében Hoffmann Tamás polgármester, utalva arra, hogy Budapesten a XI. kerületben létesült a legtöbb rekortán futópálya. A tanulók figyelmét egyúttal arra is felhívta, hogy milyen fontos a sport a mindennapi életben, még akkor is, ha csupán egy sétáról vagy egy hosszabb túráról van szó, például a közeli Kamaraerdőben.

Az Újbudai Pedagógiai Iroda rendezvényén az Állatok Világnapja kapcsán tartott vetélkedő díjait is kiosztották. Az eseményen rajzokkal, installációkkal, szemléletes illusztrációkkal indulhattak az óvodások és az iskolások. Gyurcsó Zsuzsa, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője szerint az ilyen programok lehetőséget adnak arra is, hogy a gyerekek megmutassák, mennyire kreatívak az anyagok felhasználását és a téma feldolgozását illetően.

(T. K.)

LEGFRISSEBB
×

Humorral nevelni, szeretettel oktatni  

Hogyan lehet elérni, hogy a gyerekek reggelente ne kötelességből menjenek iskolába, hanem várakozással telve nézzenek mindennapjaik elébe? Erre keresték a választ a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tartott köznevelési konferencia résztvevői.