Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Óvodai KRESZ-tanpálya Őrmezőn

Idén már a második óvodai KRESZ-tanpálya is elkészült a kerületben - az önkormányzat kiemelt célja a gyerekek biztonságos közlekedésre tanítása.

A Neszmélyi úti óvoda udvarán már nemcsak szaladgálni lehet, hanem rollerezni és futóbiciklizni is egy új közlekedési pályán. Méghozzá úgy, hogy játék közben a közlekedés szabályairól tanulhatnak a gyerekek. November 14-én ugyanis itt nyílt meg Újbuda legújabb közlekedési tanpályája, mely nem csak felfestett aszfaltcsíkból, de a gyerekekhez méretezett közlekedési táblákból is áll. A kereszteződéseket, körforgalmat és kisebb dombokat is tartalmazó pálya Hoffmann Tamás adományából készült el. A polgármester minden évben valamilyen közcélra ajánlja fel a polgármesteri munka után járó jutalmát. A megnyitón Molnár László alpolgármester azt is elmondta, ha az önkormányzaton múlna, minden óvoda kaphatna ilyen létesítményt a következő években. Hogy hol lehet ilyet építeni, azt főként a rendelkezésre álló hely határozza meg.

A tervező és kivitelező cég ügyvezetőjétől, Mátyási Zoltántól megtudtuk, a pályák építésekor elsődleges szempont, hogy elférjenek rajta a gyerekek járgányaikkal. Számít az is, hogy biciklivel vagy inkább rollerrel használnák-e azt; utóbbi ugyanis - kicsi kereke miatt - finomabb aszfaltfelületet igényel. Figyelni kell arra is, hogy a pálya elférjen és legyen benne hely többféle közlekedési szituációhoz. A Neszmélyi utcai óvoda kertje minderre alkalmas volt.

A korábban épült Bikás parki és gazdagréti köztéri KRESZ-pályákat továbbiak követhetik, de azokat inkább a nagyobb, elsősorban felsős tagozatos gyerekekre tervezik.

B. Gy.

LEGFRISSEBB
×

A zene mindenkié  

Folytatódott a több éves hagyomány, idén tavasszal is megtartották a Pető Zenedélutánt a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban a Villányi úton. A rendezvénysorozat mostani eseményén Oravecz György zongoraművész előadását élvezhették az intézmény mentoráltjai és az ország minden részéből érkező mozgássérült gyerekek.