Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. péntek, Zoltán

Logopédia nemcsak gyerekeknek

Immár hetedik alkalommal hívja fel a figyelmet logopédus szakmában felhalmozott tudás és tevékenység össztársadalmi szerepére a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület. Az Újbudai Szociális Szolgálat szentimrevárosi székhelyén tartott, a logopédia európai napjához kacsolódó esemény a nyelési zavarokra fókuszál.

A logopédia napját 2004 óta jegyzik Európában, Magyarországon 2008-tól tartják március 6-án. Ilyenkor a logopédusok nemcsak a szakma népszerűsítésére koncentrálnak, hanem felhívják a figyelmet, hogy nemcsak gyerekeknek lehet szükséges a logopédiai kezelés. Úgy vélik, idősek is szorulhatnak szakember segítségére, sőt, mindenki, aki fejlesztené kommunikációs képességeit. Fehérné Kovács Zsuzsanna, a Magyar Logopédusok Szakmai Szövetsége Egyesület elnöke elmondta, idén a nyelési zavarokról szól a Logopédia Európai Napja. A problémakör a gyermekeket és időseket egyaránt érinti, kommunikációs zavarokat és szövődményként minkét korcsoportban okozhat. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót Molnár László alpolgármester nyitotta meg. Beszámoltak a lehetséges megoldásokról és terápiás lehetőségekről, felvázolták mit tesz a logopédus szakma e sokakat érintő probléma megoldása érdekében, milyen tevékenységet folytatnak a rokon szakterületek, a civil és szakmai szervezetek.

H. S.

LEGFRISSEBB
×

A zene mindenkié  

Folytatódott a több éves hagyomány, idén tavasszal is megtartották a Pető Zenedélutánt a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban a Villányi úton. A rendezvénysorozat mostani eseményén Oravecz György zongoraművész előadását élvezhették az intézmény mentoráltjai és az ország minden részéből érkező mozgássérült gyerekek.