Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 27. hétfő, Hajnalka

Képességfejlesztő foglalkozások Kamaraerdőn

A Puzzle Képességfejlesztő Tanoda foglalkozásai az óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek kínál változatos programokat a képességfejlesztés, tehetségfeltáró és -fejlesztő, valamint sportfoglalkozások területén. Pedagógiai alapelveik középpontjába a gyermek egyéni képességeit, érdeklődését és szükségleteit állítják, ezzel segítve nemcsak az értelmi, de önbizalmuk fejlődését egyaránt.

A Puzzle Képességfejlesztő Tanoda jelenleg a Kamaraerdei Óvoda és Bölcsödével a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban található. Az intézmény foglalkozásai változatos szabadidős programokat kínálnak az óvodás és iskolás gyermekeknek képességfejlesztés, tehetségfeltáró és -fejlesztő, valamint sportfoglalkozások területén. Az óvodában három kis létszámú csoport működik, amelyekbe életkoruk alapján kerülnek a gyerekek. Az intézmény nevelőtestülete alapvető fontosságúnak tartja, hogy a pedagógiai munka a gyermeki tevékenységre, a sportra és a környezet tiszteletére épülő nevelést állítsa középpontba.

Mivel életkorukból adódóan a gyermekek legalapvetőbb tevékenysége a játék, napirendjüket is úgy alakítják, hogy erre jusson a legtöbb idő. Ismereteik, képességeik fejlesztése érdekében – előzetes felmérés után – kilencféle terápián vehetnek részt a gyerekek, melyeket szakképzett logopédusok, gyógypedagógusok és konduktorok látnak el. Többek között lehetőség van az egyre elterjedtebb korai fejlesztésre, ami azért nagyon fontos, mert az első években egy-egy ilyen foglalkozás aranyat ér, hiszen ilyenkor a gyermek agya, idegrendszere rendkívül fogékony.

Óvodára és iskolára való felkészítő tréningek is rendelkezésre állnak, amelyek a közösségi élethez szoktatják a gyermekeket, és egyúttal a tanuláshoz szükséges részképességeiket is fejlesztik. Az úgynevezett alapozó eljárás egy, a komplex idegrendszert fejlesztő terápia, mely során újraindítják az emberi fejlődéstani mozgásokat, így a gyerekek magas fokú mozgásügyességig képesek eljutni. Az alapozó terápia gyakorlatsoraival a beszéd működéséért és a részképességek megfelelő működéséért felelős agyi területek is fejlődnek, illetve más fejlesztő pedagógia gyakorlatokkal is kiegészítik a foglalkozásokat.

Bővebben: www.tanodak.hu

T. N. K.

LEGFRISSEBB
×

Rendőrségi nyílt napot tartottak az őrmezei iskolában  

Rendőrök tartottak bemutató foglalkozást az Áldozattok Napjához kapcsolódóan az Őrmezei Általános Iskola tanulóinak és a környékbeli óvodásoknak. A gyerekek öt állomáson hallhattak a rendőrségi nyomozás menetéről, a járőrök munkájáról.