Köznevelés

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. péntek, Zoltán

Hagyománya van a színháznak a Bocskaiban

Állatok nyelvén tudó juhász címmel adtak elő színdarabot a Bocskai István Általános Iskola pedagógusai diákjaiknak és a kerületi ovisainak február 2-án. A bemutató az intézmény tornatermében volt.

Hagyománya van a színháznak a Bocskai István Általános Iskolában, hét éve minden esztendőben más-más előadást adnak elő a tanárok. Céljuk a szórakoztatás mellett, hogy tanulságos meséket mutassanak be a gyerekeknek. A feladatra a darab rendezője és szereplői minden évben önként jelentkeznek, a pedagógusok lelkesedését mutatja, hogy egyre nehezebben jut mindenkinek szerepe.

A mostani előadásra tavaly október óta készültek, az Állatok nyelvén tudó juhász című mesét adták elő február 2-án. A Bocskai Színházban a tantestület szinte minden tagja szívesen vesz rét, a szereposztásban voltak tanárok, tanítók és napközis nevelők is.

Gorka Szabolcs igazgató arra hívta fel a gyermekek figyelmét, hogy a meséhez kapcsolódó kérdésekre is kell majd válaszolniuk az bemutató után.

H. S.

LEGFRISSEBB
×

A zene mindenkié  

Folytatódott a több éves hagyomány, idén tavasszal is megtartották a Pető Zenedélutánt a Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskola és Kollégiumban a Villányi úton. A rendezvénysorozat mostani eseményén Oravecz György zongoraművész előadását élvezhették az intézmény mentoráltjai és az ország minden részéből érkező mozgássérült gyerekek.